Aktiviteiten

Voor vakantiegangers :

In Aarlen, ga eerst door de steegjes van de oude wijk bij de St-Donat kerk wandelen en bewonder het uitzicht vanop zijn oude vestingmuur ; geniet vervolgens van een Maitrank of een Orval. Door de uitgestippelde stadswandelingen kan u de geschiedenis en de bezienswaardigheden van de stad ontdekken, zoals de abdij van Clairefontaine en de geheimnissen van Gravin Ermesinde bijvoorbeeld. Op de site van het VVV-kantoor vindt u alle nodige informatie : www.ot-arlon.be

Luxemburg ligt maar 25 km van Aarlen : shopping, wandeling door de ‘Grund’, de ‘Schöber Messe’ in de zomer, en nog meer is op www.ont.lu te ontdekken.

Bastenaken is ook van belang : het historisch centrum is aan de Tweede Wereldoorlog gewijd, en u zal ook op zondag in de hoofdstraat kunnen winkelen www.si-bastogne.be

Wilt u iets verder rijden, dan kan u ook Metz of Nancy bezoeken, twee mooie nabijgelegen Franse steden, ofwel Bouillon en zijn kasteel, op één uurtje rijden.

De abdij van Orval is in elk seizoen een uitstapje waard : U zal er bier of kaas kunnen kopen, maar ook op de vele wandelpaden lopen. Het is een heilzame rustpauze ver van het hectische leven. Maak dan een omweg en bezoek Virton, niet ver van Orval, en Torgny, het zuidelijkste dorp van België. Daar kan u de landwijn en de gastronomie van het restaurant ‘La Grappe d’Or’ proeven. 

Voor pretpark-fans

Het ‘Parc Merveilleux’ in Bettembourg is bijzonder voor kleine kinderen geschikt (www.parc-merveilleux.lu), terwijl het ‘Parc Asterix’ bij Metz of het labyrint in Durbuy (in de zomer) kleine en grote kinderen zal verheugen.

Voor dierenvrienden

Bezoek de bizons in Recogne (www.lafermedesbisons.be) of de dierentuin in Amnéville (www.zoo-amneville.com).

Voor sportliefhebbers

KLIMMEN : Aarlen biedt de grootste klimhal van België, ‘L’Escale’ (www.lescalearlon.be), waar u ook een speleomodule en een fitnesszaal zal vinden.

FIETSEN : Wij stellen fietsen voor alle leeftijden tot uw beschikking, en ook fietstochten, b.v. op oude spoorwegen.

ZWEMMEN : Ofwel in het verwarmde binnenbad ter plaatse om veel plezier te hebben, of anders in het zwembad van Aarlen of  Rédange, met waterglijbanen en bubbelbad.

Voor natuurmensen

De streek is een echt paradijs voor lopers : U kan aan het huis starten, of iets verder, na enkele kilometers met de auto. Onze gidsen zullen u door het woud of door de dorpen leiden.
Met de 16 km lange tocht door de dorpen rondom Aarlen kan u de streek ontdekken.
Bij ons krijgt u ook informatie over natuurgidsen die u zullen rondleiden.
Het kasteel ‘Pont d’Oye’ en zijn omgeving (in Habay) zijn eveneens een wandeling waard.

Voor shopping-freaks

Het Pall Center dorp ligt op 2 km afstand en kan een interessant doel zijn. Luxemburg heeft veel winkelstraten en op zondag zijn alle winkels van de hoofdstraat in Bastogne open. Bovendien kan u in beide steden shopping en kulturele of toeristische aktiviteiten combineren.
Daarenboven beschikken Metz en Messancy over factory stores. En er is ook een IKEA-winkel in de buurt.

Voor hongerlijders en gastronomen

Wilt u uit het vuistje eten of liever smullen ? Wij zullen u graag dichtbij een goed adres opgeven.